Review: Google Chromecast

De Chromecast is een handige kleine stick van Google waarmee je draadloos cast uw smartphone, tablet of laptop scherm om uw monitor of TV.

U kunt de HDMI-dongle aan te sluiten gewoon op uw TV en het koppelen met uw draagbare apparaat via een Wi-Fi-verbinding. Hij bestaat al een tijdje maar heeft in de tussentijd grote verbeteringen gekregen.

De Chromecast werd voor het eerst uitgebracht in juli 2013 en is eigenlijk hetzelfde apparaat als degene die je nu nog steeds kopen. De prijs is vrijwel onveranderd. Google Chromecast ontwerp en bouwkwaliteit

De dongle zelf ziet eruit als een traditionele Wi-Fi dongle en is klein en compact - gewoon wat het moet zijn. In de doos krijg je de Chromecast zelf en een een USB lader. De Chromecast zal zijn leven doorbrengen achter uw tv, u ziet de Chromecast enkel bij het installeren.

Installatie en gebruik

De installatie is gemakkelijk. Je download gewoon de Chromecast app op uw smartphone of tablet en sluit het aan op de HDMI-poort van uw TV. Start de app op je laptop, telefoon, tablet of pc, en het zal de Chromecast vinden via uw Wi-Fi-netwerk.

Toen de Chromecast eerst werd uitgebracht, was er een lelijke Chromecast-interface wanneer het apparaat was aangesloten. Dit betekende dat het ontbrak een beetje design met zijn presentatie. Veel updates later ziet u op de poort van waar de Chromecast is aangesloten nu een speciale achtergrond, waardoor u uw eigen diavoorstelling van foto's kunt toevoegen.

Er zijn apps voor diverse streaming diensten zoals Netflix, HBO Go, Amazon Instant Video, BBC iPlayer en nog veel meer.

De Chromecast's prijs van onder de 40 euro zet het goed in de markt onder de Apple TV of Roku, en het steeds toenemende aantal apps dat beschikbaar komt maakt de prijs kwaliteit verhouding alleen maar beter. De Chromecast is een betaalbare en handige uitbreiding op uw home cinema systeem.

Klik hier om de Goolge Chromecast te kopen.